27.11.14

PERQUÈ VAL LA PENA


El We Love Cats Market arriba aquest cap de setmana a la tercera edició, però la il·lusió és exactament la mateixa que la primera vegada. O fins i tot més. Perquè ens fa la sensació que el mercat ha anat creixent de forma col·lectiva i que tothom se'l sent una mica seu, i això és una cosa que ens omple moltíssim i ens dóna forces per seguir endavant. Forces extres per ajudar els gats abandonats de Barcelona i per promocionar els valors del handmade a casa nostra. Val molt la pena i ho estem fent tots junts.

Per una banda, ens encanta veure com els artesans que hi participen estan plenament compromesos amb el We Love Cats Market, com ens fan saber que tenen moltes ganes que arribi el dia de l'inici, com estan orgullosos de formar-hi part, com el promocionen a través de les seves xarxes socials i, en alguns casos, com creen productes especials per a l'ocasió, amb els gatetes com a protagonistes, evidentment. Sempre hem volgut que fos un mercat amb ànima, on cadascú hi posés un trosset del seu cor, i creiem que ho estem aconseguint. Perquè tots els participants (els que estan en aquesta edició i els que han estat en les passades) no només són uns cracks del handmade, sinó que són persones que estan disposades a sumar, a implicar-se i a treballar plegades.

Per altra banda, molts visitants fa temps que ens esteu dient que teniu moltes ganes que arribi dissabte per poder fer el que gairebé s'ha convertit ja en una tradició: passejar-se entre les parades, admirar les obres dels artesans, comprar alguns regals de Nadal i, per què no, fer-se algun auto-regal, que sempre va bé, no? Però com sempre diem, no es tracta de fer un acte de consum i prou. Sabem que cada cop més persones són conscients de la necessitat de fer un consum responsable, preocupant-se d'on està fet el producte, per qui i en quines condicions.

Tot el que us trobareu al We Love Cats Market està fet majoritàriament a mà, a petita escala, amb proveïdors locals i amb moltíssim amor. Ho repetim sempre que podem, però sabem que la gran majoria dels nostres visitants ja ho sabeu. Perquè alguns ens ho dieu i perquè a d'altres se us veu a la cara quan us emporteu a casa algun producte. No és com anar a una gran superfície o la botiga d'una multinacional. Perquè esteu fent un acte de solidaritat amb una entitat que cuida dels gats abandonats i, a la vegada, esteu recolzant el consum local i el fet a mà. Sense oblidar, és clar, que tot és molt bonic.

L'any passat ens vàreu visitar unes 2.500 persones, així que queda clara una cosa, i és que sense vosaltres res d'això seria possible. I no, no és un tòpic. De fet, creiem que aquest cap de setmana es tornarà a demostrar que el We Love Cats Market és una cosa de tots: dels organitzadors, dels prop de 40 artesans que hi participen, de les entitats animalistes, del CREC i de cadascuna de les persones que ens visitaran. Tots hi posarem una petita part del nostre cor, perquè sabem perfectament que val la pena.

I sí, diuen que el cap de setmana plourà, però ens aturaran quatre gotes????

1 comentario:

  1. Gran edició. Molta gent malgrat la pluja.

    Volem més edicions!!!

    Consuelo

    ResponderEliminar