26.11.13

MANIFEST WE LOVE CATS MARKET 2013


El We Love Cats Market ha crescut: un nou espai, dos dies de durada i 30 artesans. Però l’essència continua sent la mateixa que el primer dia, quan va sorgir la idea de fer un mercat que reunís el gust per les coses fetes a mà amb les ganes d’ajudar a les associacions que lluiten per donar una segona oportunitat als gats abandonats de Barcelona. No sabíem quin seria el resultat de la primera edició, però gràcies a tothom va resultar un èxit. I no només perquè hi va haver un bon nombre de visitants que es van animar a comprar a les parades, sinó perquè entre tots es va construir un ambient molt especial. S’hi respirava ‘handmade’, il·lusió, passió per les coses fetes amb l’ànima i solidaritat. Si en teniu ganes, volem que ens ajudeu a què aquest any sigui encara millor.

Sabem que aquest cap de setmana està farcit de mercats, i que potser això us dóna algunes complicacions a l’hora de planificar l’agenda. Però ho podeu mirar d’una altra forma: pot ser la gran festa del ‘handmade’ a Barcelona. Nosaltres us esperem a l’Allehaus (al carrer del Palau, 4), darrere la plaça de Sant Jaume. Només heu d’arribar al carrer Ferran i girar en direcció cap al mar. Un parell de minuts i arribareu.

Creiem que val la pena, per dues raons principals. En primer lloc, perquè intentarem rebel·lar-nos contra una gran injustícia. El passat mes de juny, un piròman va incendiar les instal·lacions de l’associació UB Gats a la zona universitària, el que va provocar la mort de 10 felins i va deixar inservible l’espai. Els voluntaris van haver de buscar-se la vida per continuar la seva tasca, treient temps i recursos de sota les pedres, sense gaire ajuda per part de les administracions públiques. Tots els artesans del We Love Cats Market han fet una donació de 100 euros cadascun per participar al mercat i posar el seu granet de sorra perquè UB Gats pugui recuperar-se del cop i seguir endavant.

En segon lloc,perquè tenim la sort de comptar amb la presència d’uns artesans de luxe. No ha estat fàcil triar entre totes les sol·licituds rebudes (moltes gràcies a tots!), però creiem que hem aconseguit fer una tria equilibrada, variada i de gran qualitat. Creadors que han convertit el ‘handmade’ en un estil de vida, que posen un trosset de la seva ànima en cada producte que surt de la seva imaginació i les seves mans. Trobareu complements fets de mitja i ganxet, bijuteria creada peça a peça, bosses úniques, il·lustracions originals, ceràmica diferent, roba que fuig de la moda que imposen les grans firmes multinacionals, ninots que diuen moltes coses, llibretes amb un aire especial, complements sorprenents per a les mascotes, galetes fetes amb amor...

Ja fa molt que dura la crisi, i desgraciadament sembla que aquesta societat no haurà après res de res del que ha passat. És hora que intentem canviar les coses amb les nostres decisions del dia a dia. El Nadal pot ser molt diferent si comprem productes de proximitat, fets per petits creadors locals, d’edició limitada, sostenibles i molt personals, sense fer cas a les modes imposades pel mercat. També podem demostrar que el nostre amor pels animals va més enllà de casa nostra, on cada dia gaudim dels nostres gats i gossos. Podem intentar que la vida d’aquells que no han tingut tanta sort, pugui ser una mica millor. Entre tots, sense demanar res a ningú. Ens encanta el ‘do it yourself’ i creiem que es pot aplicar en molts aspectes.

 Com diu el Tet, el protagonista de l’anunci d’enguany: “Ajudeu-nos a ajudar-los”. I feu que aquest Nadal sigui també diferent per a vosaltres i les vostres famílies. Us esperem dissabte i diumenge al We Love Cats Market, a l’Allehaus. Només el fem una vegada a l’any i val la pena, de debò!


2 comentarios:

  1. Hi havia coses molt boniques. Us felicito! Nosaltres no env vam poder resistir als gatets de "ganchillo".
    Una pregunta: el meu fill em pregunta pels contes del sorteig. Sabeu alguna cosa?

    ResponderEliminar